Eigen bedrijf starten zonder geld? 5 simpele maar onmisbare inzichten!

Een eigen bedrijf starten zonder geld is helemaal niet zo moeilijk als hetlijkt. Meer dan ooit tevoren, is het in onze huidige tijd mogelijk om een succesvol bedrijf op te zetten zonder (veel) geld te hebben. Met een goede website kom je al heel ver en kun je klanten over de hele winkel bereiken. Zoals ze zeggen ‘Sky is the limit’ op het internet en dat is zeker waar. Ben je benieuwd naar onze tips bij het starten van een eigen bedrijf zonder geld? Lees dan snel verder!

Begin bij het begin

Voor elke onderneming geldt dat je een plan moet hebben. Hoe groot of klein hangt af van je eigen ambities. Maak voor jezelf inzichtelijk wat je plannen precies zijn, hoe je deze plannen wilt realiseren en wat je daarvoor nodig hebt. Het handigste is om een soort ‘roadmap’ te maken voor het eerste jaar. Op deze manier breng je voor jezelf gemakkelijk in kaart hoe je alles precies gaat opzetten en uitvoeren. Bovendien dwingt het je ook om creatief te zijn en met inventieve oplossingen te komen. Vooral als je niet over (veel) geld beschikt is dit heel belangrijk. Hoe kun je hetzelfde resultaat bereiken zonder heel veel geld kwijt te zijn? Dit zal je dwingen de handen uit de mouwen te steken en veel dingen zelf te doen in plaats van uit te besteden. Kortom starten zonder geld maakt je veel creatiever!

Het internet de perfecte plek om een eigen bedrijf te starten zonder geld

De mogelijkheden op het internet zijn werkelijk oneindig. Er is zo veel meer mogelijk dan vroeger en je kunt bovendien een wereldwijde doelgroep bereiken. Je hoeft simpelweg geen dure winkel of bedrijfspand meer te huren om je producten te kunnen verkopen. Met een goede website kom je al een heel eind. Begin een online onderneming door via een website je eigen diensten of producten aan te bieden. Voor marketing hoef je ook geen duur kantoor in te schakelen. Zorg ervoor dat je website seo- vriendelijk is en maak gebruik van Social Media om je diensten of producten te promoten.

Diensten of producten verkopen?

Als je met weinig geld een eigen bedrijf wilt starten kun je zowel diensten als eigen producten creëren en aanbieden. Heb je veel kennis of expertise op een bepaald gebied? Zoals tuinieren of schilderen? Misschien ben je heel goed met cijfers? Of een fitness-expert?  Bundel al je kennis samen en deel dit met anderen. Zorg voor een goede website met nuttige content over het specifieke onderwerp. Schrijf mooie blogs en creëer een eigen e-book, instructievideo of e- course. Dit kun je tegen een mooie verkopen en geld mee verdienen. Bovendien ben je ook nuttig bezig. Je helpt een ander met jouw kennis en je verdient er tegelijk aan.

Ben je aan de andere kant heel creatief en goed met je handen? Maak dan je eigen producten en verkoop dit via een webshop. Als je namelijk producten van andere bedrijven doorverkoopt zul je een voorraad moeten aanschaffen en dit vraagt om een grotere investering. Maak je in plaats daarvan je eigen sieraden, zeepjes of noem maar op en verkoop dit via een webshop.

Kost een eigen website of webshop opzetten dan niet veel geld?

Nee dit valt heel erg mee. De primaire investering is je eigen tijd, inzet encreativiteit. Daarnaast zijn er ook bedrijven die gratis templates aanbieden om je eigen website of webshop op te zetten. Wij zijn zelf fan van Wix.com. Met alle functionaliteiten die ze aanbieden kun je zelf een prachtige site creëren die niet onderdoet voor websites van grote bedrijven. Het oogt absoluut niet goedkoop en ziet er heel professioneel uit. Daarnaast regelt Wix.com ook de hosting van je website, dus dat is ook een groot pluspunt. Naast de gratis basisvariant kun je ook voor klein maandelijks bedrag (tussen de 4 à 24 euro per maand) extra functionaliteiten krijgen. Een andere optie is een WordPress site opzetten. Dit is ook gratis, alleen moet je wel zelf meer (technische) zaken regelen zoals updates en security. Daarnaast moet je dan nog wel apart de hosting regelen. Argeweb.nl biedt bijvoorbeeld voor 2,95 euro per maand al een starterspakket aan.

Start je eigen bedrijf vanuit huis

Het lijkt voor de hand liggend, maar begin gewoon je eigen bedrijf vanuit huis. Het is niet nodig om gelijk een bedrijfsruimte te huren. Dit bespaart je onnodige kosten. Zorg er wel voor dat je gedisciplineerd en gefocust blijft. Vermijd onnodige bezoekjes langs de keuken en probeer voor zover het mogelijk is een aparte werkkamer in te richten.

De belangrijkste punten nogmaals op een rij

  • Elk bedrijf begint met een goed plan. Dit hoeft niet uitgebreid, een ‘roadmap’ voor het eerste jaar is prima. Regel veel zaken zelf, wees creatief!
  • Benut alle mogelijkheden dat het internet te bieden heeft
  • Zet makkelijk een eigen site of webshop op met Wix.com. Een andere optie is een WordPress site opzetten en aparte hosting regelen via bijvoorbeeld Argeweb.nl
  • Start je eigen bedrijf vanuit huis, dit scheelt onnodige huurkosten in
    de beginfase.
Onze dienstverlening
  • Berschermt jouw onderneming

Algemene voorwaarden

Algemene voorwaarden beschermen jouw onderneming in het geval van geschillen met de klant. Het zijn standaardafspraken die van toepassing zijn op overeenkomsten die je aangaat met je klanten. Er staat op voorhand vast wat wel en niet onder de dienstverlening valt. Mocht er achteraf een geschil ontstaan, dan kan je als ondernemer terugvallen op de algemene voorwaarden.

Bestel nu op maat gemaakte algemene voorwaarden voor jouw onderneming!

Bestellen
  • Wettelijk verplicht (AVG)

Privacyverklaring

Als ondernemer ben je op grond van de AVG-wetgeving, verplicht om een privacyverklaring te hebben. In de privacyverklaring beschrijf je in begrijpelijke taal welke persoonsgegevens je van klanten verzamelt en waarom je die gegevens nodig hebt. Het gaat hier dus om een stukje verantwoording richting de klant, zodat ze weten dat je zorgvuldig omgaat met hun persoonsgegevens.

Bestel nu een op maat gemaakte privacyverklaring voor jouw onderneming!

Bestellen
Ook interessant:

Alle rechtsvormen op een rij
Vereniging of Stichting kiezen?
BV oprichten
VOF oprichten
Algemene voorwaarden
Privacyverklaring

We equip marketing leaders